Over Mij

Sanne van den Berg
Mijn naam is Sanne van den Berg. Al op vroege leeftijd was ik met mijn opa aan het timmeren. Van planken tot krukjes en tafeltjes, geverfd, gebeitst, gefreesd, niets was ons te gek. Opa was timmerman, dus ik kon het werk van een echte vakman leren. Inclusief een schuur vol gereedschap en restjes hout waarop ik los mocht gaan.

Toen ik mijn baby-foto's doorkeek kwam ik bijgevoegde foto tegen, waarop ik nog geen twee jaar oud ben, met een meetlint om mijn nek en onderschrift "Stoeltjes meten". Blijkbaar zat ook dat er al vroeg in!

Scholing
Na mijn VMBO-Bouwtechniek heb ik een jaar MBO-Bouwkunde gedaan in Ede. Hoewel het wel leuk was, was dit niet waar mijn hart lag. Daarom ben ik naar het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam gegaan en heb ik de opleiding tot Interieuradviseur en tot Meubelstoffeerder gedaan. Dit lag me beter, ik kon hier mijn creativiteit in kwijt en leerde dat ik kan maken wat ik leuk vind. Ook kreeg ik de mogelijkheid om met de Vliegende Meubelmakers naar Zuid-Afrika te gaan om een weeshuis voor AIDS-wezen op te knappen en de mensen daar te leren hoe zij zelf meubels konden maken, opknappen en stofferen met materialen die we voor hen mee meegenomen hadden.

 

SB Interieuradvies en Meubelstoffering

Tijdens mijn diverse stages kwam ik erachter dat ik het meest tot mijn recht kom als ik niet onder een baas hoef te werken, dus startte ik in januari 2009 mijn eigen bedrijf in de vorm van SB Interieuradvies en Meubelstoffering. Ik settelde me in een industrieterrein in Remmerden, vlakbij Rhenen, in een bedrijfspand met twee verdiepingen. Beneden had ik een werkplaats en boven een showroom, met diverse gestoffeerde stoelen, kussens en diverse stalenboeken van stoffenleveranciers als Keymar, Aristide, Lancier, Reynaldo, Mercis, Ohmann Leather en Clarke & Clarke.

Mijn werk richtte zich vooral op het herstofferen van meubelen en het maken van jacuzzi-deksels voor Skoy Spacovers. Ik was veel op pad naar klanten om kussens op te meten, stoffen uit te laten zoeken en advies te geven. Het leukste van mijn werk is dat (vrijwel) ieder oud meubel opgeknapt kan worden tot een ogenschijnlijk nieuw exemplaat door er een nieuwe stof om te doen, die ook nog eens precies past bij het interieur van de klant.

In de tijd die ik over had maakte ik kleine projecten, zoals poeven, memo-borden, broches, sierkussens en etui's. Dit vond ik eigenlijk het leukste om te doen; mijn creativiteit de vrije loop laten en iets nieuws creëren. Helaas was ik in mijn pand in Remmerden weinig ruimte om dit aan de man te brengen...

 

S-maakt Createlier

Na de zomer van 2015 is mijn bedrijf van Remmerden verhuisd naar een winkelpand Veenendaal. Dit heeft alleen maar voordelen: Dichter bij huis, daglicht in de zaak en bovenal de mogelijkheid tot een winkel. Voor mij was mijn "createlier" al snel geboren, onder het label "S-maakt" (Sanne maakt).